Oct 22, 2008

Zaostreno, rozostreno a prostreno - Sinden

Až se Sindenovi narodí potomek, bude mít už pro něj připravenou pěkně napínavou pohádku s více než dobrým koncem. Bude vyprávět o jednom klukovi ze Spojeného království, který na kraji Londýna pracoval v obchodu s deskami. V něm si pouští vše, co ho baví – hip hop, rock, indie, taneční muziku nebo třeba v Británii oblíbený styl garage.

Jednoho dne obchod navštíví kouzelný Felix z Basement Jaxx a natrvalo změní Sindenovi život. A protože má čuch na šikovné talenty, okamžitě Sindenovi nabídne, aby se stal po boku Basement Jaxx rezidentním DJ na party „Inside Out“ v Brixtonu.

V září 2006 osloví Sindena anglické rádio Kiss (www.totalkiss.com) a nabídne mu prostor v nočním vysílání ze středy na čtvrtek. V Británii sice možná těžko odhadnete počasí, ovšem Sindenovo vysílání zaručeně předpoví hudební novinky, které se objeví v tracklistech předních světových DJs.

Už o čtyři měsíce později se mu splní sen asi většiny DJs a stane se rezidentem londýnského klubu Fabric (www.fabriclondon.com/club). K tomu si jednou za dva měsíce přihodí na stejném místě další pravidelnou klubovou noc – „Get Familiar“ s Dave Taylorem aka Switch.

Výčet jmen, se kterými stihl Sinden spolupracovat, je obdivuhodný. Kromě již zmíněného Switche a Basement Jaxx přidejme například Santagold, Aquasky, Chromeo, Lady Sovereign, Sam Sparro, Björk, Bonde de role, Mark Ronson nebo také MIA, se kterou v loňském roce vyrazil na světové turné.

A co že to Sinden hraje tak zajímavého, že na jeho hudbu všichni slyší? Je to tak jednoduché - s vizionářským citem umí „pouze“ odhadnout a vybrat progresivní muziku, která dokáže oslovit. Hudební kritici ho často zavírají do škatulky bassline. On sám však o sobě prohlašuje, že ho spíše inspiruje dub step a garage. Nejlepší obrázek si ale uděláte sami, pokud si pustíte některý z jeho chytlavých remixů či vyberete ze Sindenovy vlastní produkce. Rozhodně pak nevynechejte hit Beeper, který natočil společně s Kid Sister, či jeho nové EP Hardcore Girls, které vyšlo 13. října na labelu Domino. Stejně tak si můžete znovu poslechnout některé z předchozích vydání Vibrátoru, kde na Sindenovu muziku rozhodně narazíte.



Uplně nejlépe ale přičichnete k Sindenovu nenapodobitelnému stylu, pokud se vydáte 27. října do Lucerna Music Baru. Na tomto večírku si po boku Sindena zahraje i můj kolega Tvyks, takže pro posluchače pořadu Vibrátor akce téměř povinná! :-)

www.myspace.com/graemesinden
http://www.dominorecordco.com/artists/the-count-and-sinden/

No comments: