Aug 12, 2009

zaostreno, rozostreno a prostreno >> L-Vis 1990

Těžko říct, zda James Connolly dříve slyšel desku Elvise Presleyho, nebo na sebe nasoukal Straussovy džíny. Rozhodně někde na půl cesty bude stopa k Jamesově uměleckému jménu. Z poskytnutých rozhovorů je cítit jeho suverenita, nikoliv však nafoukanost. Možná proto jej ke spolupráci vyzvali třeba Armand van Helden nebo Stereo MC’s, pro které natočil hudební klipy.

Téměř každý DJ se dnes potýká s otázkou, jak se vypořádat s vlastním žánrovým zařazením. Kategorie, nálepky, škatulky a krabičky. L-vis 1990 si ale s tímto dotazem celkem pěkně poradil, když definoval své hraní jako zápas USA s Británií. UK podává DnB, rave a breakbeat, Amerika smečuje vytažené basy a oprášené synťáky. Divákům tak do uší proudí trancové a rave-ové odpaly z Korgu společně s hip-hopovými tracky a indie linoucích se z kurtových amplionů.

„Tenisovou školou“ pro něho byl večírek „Freshparty“ v Brightonu. Dnes jej můžete slyšet na pravidelných akcích „So Loud!“ a „Square Roots“. Pověstným zůstane „příliš hlasitá“ noc pojmenovaná „New Rave R.I.P.“, kam si L-vis 1990 pozval Drop the Lime. Tam také nastartovali následnou spolupráci.



James Connolly nedávno přiznal, že už dva roky nepoužívá vinyly. Namísto toho mícha zvuk v Abletonu, a tak může smíchat vstupy z 5 – 6 kanálů naráz. Jak toto může znít, uslyšíte již tuto sobotu na Lávce, kam se přesouvá nová sezóna akcí Dutty Weekend.


//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

L-VIS 1990
http://www.myspace.com/lvis1990
aktuální EP: UNITED GROOVE (Mad Decent, 2009) - United Groove a Come Together



Červnový mix k poslechu a stažení zde: http://www.zshare.net/download/606653731eb379d7/

\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

No comments: