Feb 28, 2010

zaostřeno, rozostřeno & prostřeno > Zombie Nation



Počátek hudební dráhy mnichovského projektu Zombie Nation je spjat s labelem DJe Hella International DeeJay Gigolo Records, kde vydal v roce 1999 první EP. Hned prvním počinem Florian Senfter bodoval díky megahitu "Kernkraft 400", který bodoval v hitparádách po celém světě a doslova uhranul hudební veřejnost. Ještě tentýž rok dostal u DJ Hella možnost vydat desku. Mimochodem, klip "Kernkraft 400" na YouTube již shlédlo přes 9 milionů diváků!



Kontrakt s International DeeJay Gigolo Records skončil v roce 2001 a nebyl obnoven. Zombie Nation totiž přesídlil na vlastní značku Dekathlon Records, na níž spatřily světlo světa dva singly a hlavně ceněné LP Absorber z roku 2003. Florian tehdy tvořil i pod pseudonymem John Stairlight, čímž odstartoval sublabel značky Dekathlon Records, UKW.



Veleúspěšným počinem UKW se stal singl "Paeng Paeng", který dostal Svena Vätha natolik, že ho licencoval pro vydavatelství Cocoon. Následně Zombie Nation vydává na UKW třetí longplayer "Black Toys", nesoucí se v eklektickém duchu fúze techna a hip hopu nebo funky houseu.

V roce 2007 se Zombie Nation vrhl do úspěšné spolupráce s Tigou. Pod nickem ZZT společně vydali desku "Lower State of Consciousness", jejíž úspěch doplňuje vynikající remix francouzských Justice.



Následující jaro vytahuje další trumf z rukávu - výtečný remix "This Boy's In Love" pro australské The Presets a na kompilaci Kitsuné Tabloid zařazují němečtí Digitalism jeho novinku "Filter Jerks". Rok 2008 se celkově hodně vydařil, protože ještě na podzim 2008 je přichystána druhá várka ZZT se singlem "The Worm". Mezitím si už ale svět podupává u singlu "Worth It" a netrpělivě očekává novinkové album.



V zimě 2009 je deska "Zombielicious" konečně venku, a Zombie Nation se s ní zařadil mezi jedno z nejlepších alb poslední dekády. Tedy alespoň to tvrdí sám Tiga, který celé album licencuje pro svůj label Turbo. Současně se na trhu objevují dvě EP s remixy od předních jmen současnosti: Proxy, Jori Hulkkonen, Shadow Dancer, Franz & Shape nebo Harvard Bass. ZN remixuje nové singly pro Tigu, projekt Freeland či zpěvačku Kid Sister.



A co je hlavní, za doprovodu věrného druha Akai MPC 4000 se vydává na cestu po předních světových pódiích se svou live show, které uhranulo kde koho, a tak jste možná sami někdy mezi věrnými fanoušky zahlédli samotného Erola Alkana.

Zombie Nation (live) @ Vibrator, 13/03/2010 > Roxy Club, Praha

No comments: