Feb 26, 2011

zaostřeno, rozostřeno & prostřeno > Ramadanman / Pearson Sound

ramadanman

Ramadanman. Jméno, které zaujme vizuálně i foneticky. Je zvukomalebné a nápadité stejně jako muzika Davida Kennedyho, který si pro sebe tuto přezdívku vymyslel už ve třinácti letech. Od té doby stihl vyrůst v jednu z nejrespektovanějších osobností britské hudební scény. A že předchozí věta není žádné kolovrátkem ohrané klišé, potvrzují i dvě získaná ocenění na letošních Dupstepforum Awards, odkud si Kennedy odnesl hlavní cenu pro nejlepšího producenta a dále cenu pro producenta v subkategorii 120 – 140 BPM. Redukovat ale Ramadanmanovu tvorbu pouze do zmíněného pásma by byla chyba. Snad jen málokdo vytrvale propichuje bubliny hudebních stylů a hledá v nich novou inspiraci, pokaždé v jiném tempu, v nezvyklých hudebních odstínech, ve věčném pohybu. Ramadanman stále přichází s novými nápady a neopakuje se.

ramadanman

DJingu se začal věnovat v pouhých 14 letech a zpětně vzpomíná, že byl asi nejmladším klientem londýnského obchodu s deskami Vinyl Junkies a že na řadu grime a garage večírků a festivalů musel jako nezletilý tajně. Jenže díky své odhodlanosti mohl absorbovat energii z první vlny dubstepu, která se přelévala mezi Londýnem a Bristolem. Milníkem jeho tvorby bylo setkání s přáteli na univerzitě v Leedsu. Ramadanmana (tehdy ještě vystupujícího pod jménem Pearson Sound) doplnil Ben Thomson a.k.a. Ben UFO a Kevin McAuley alias Pangea. V roce 2007 společně vytvořili label Hessle Audio, na který přilákali jména jako James Blake, Appleblim, Midland nebo Untold. Zvuk Hessle Audio je především díky Ramadanmanovi spíše jednoduchý, pokaždé ale s chytlavou rytmickou melodií a překvapující novými nápady. Koneckonců brzy se budete moci přesvědčit sami. Klub Fabric svěřil 56. vydání CD Fabriclive právě jemu a 18. března bude pokřtěno na stejnojmenné party, kde si David Kennedy zahraje společně s Joy Orbisonem, Julio Bashmorem a samozřejmě ho doprovodí Ben UFO a Pangea.



V loňském roce Ramadanman dokončil studium francouzštiny a angličtiny na univerzitě v Leedsu a konečně mu zbylo více času na muziku. Pustil se do nového večírku Acetate, kde se hraje pouze z vinylů, s Modeselektor vyrazil na společné turné po Evropě, a 12. března vystoupí poprvé v Praze na prvních narozeninách Vibrator party v Roxy.

Ramadanman / Pearson Sound @ Vibrator, 12/03/2011 > Roxy Club, Praha

No comments: