Nov 29, 2011

zaostřeno, rozostřeno & prostřeno > Busy P

busy p

Jméno pařížského labelu Ed Banger Records nemohl v posledních letech snad nikdo přeslechnout. O novodobou (hudební) francouskou revoluci se postaral Pedro Winter, spíš ale asi známější jako Busy P. Ve svém hudebním hmoždíři totiž dokázal umíchat takovou směs protagonistů, kde si alespoň jedna přísada prostě musela najít cestu ke každému. Ed Banger Records nemá žádné úzce vymezené žánrové zaměření, stylově se zde prolíná post-electro, disco, punk – a to byly také základní ingredience kapel od Air, přes Justice, Klaxons, Uffie, až po Zdar, které se na labelu objevily. A kde se vytříbený vkus Busy P rozvinul? Podle svých slov Busy P nejvíce zkušeností nasbíral jako manažer Daft Punk, o které se staral neuvěřitelných 12 let (1996 – 2008). Jeho manažerskou péčí ale prošli, vedle již zmíněných, i Cassius nebo Cosmo Vitelli.

ed banger

Busy P v jednom rozhovoru uvedl, že má rád, když se při poslechu hudby najednou funk změní v trance. Tenhle přístup úspěšně využívá i při vlastní tvorbě. Stačí si znovu přehrát vinyly Rainbow Man, The Headbangers nebo Pedrophilia, případně některý z jeho remixů. A že jich bylo! Klubovým hitem se bezpochyby stal remix pro Fancy k singlu „What’s Your Name again“, ale k těm známějším patřily i předělávky pro Kraftwerk, Vicarious Bliss, UNKLE, Crookers, MGMT nebo Style of Eye & Slagsmålsklubben.

Do pražského klubu Roxy přijíždí Busy P konečně sám za sebe a my se můžeme těšit na aktuální zvuk pařížské klubové scény. Naopak čerstvým berlínským soundem mu bude oponovat rezident VIBRATOR party Tvyks a „domácí“ scénu zastoupí dva talentovaní producenti z dynamického slovenského labelu Splash recordings - košický Embryo a Felix! z Prahy. O vizuální proměnu klubu Roxy se postará QUARK.

Busy P @ Vibrator, 10/12/2011 > Roxy Club, Praha: Facebook / Resident Advisor / predprodej/presale

---------------------------------

---------------------------------
Busy P — The Headbangers feat. Gérard Baste /arcade mode/
Busy P — Colette C'est Chouette feat. Linlee /ed banger/
Busy P — Procrastinator /ed banger/
Crookers feat. Rye Rye — Hip Hop Changed (Busy P remix) /southern fried/
Busy P — Rainbow Man /ed banger/
Busy P — Chop Suey /ed banger/
Fancy — What's Your Name Again (Busy P remix) /disque primeur/
Style Of Eye & Slagsmalsklubben — Homeless (Busy P & Neus remix) /fool's gold/
Hey Today! — Talk To Me (Busy P remix) /turbo/
Busy P — To Protect And Entertain feat. Murs (Crookers remix) /ed banger/
Busy P — To Protect And Entertain feat. Murs /ed banger/
Busy P — To Protect And Entertain feat. Murs (Mr Oizo remix) /ed banger/
Busy P — To Protect And Entertain feat. Murs (DJ Mehdi 99rap mix) /ed banger/
---------------------------------

No comments: